DAY   OFF   ACTIVITIES

Alege legaturi snowboards
07 februarie 2023

1. Luați un castron mediu

 

Bateți cele două gălbenușuri de ou timp de aproximativ 60 de secunde, până când devin galben deschis și au crescut în volum, apoi adăugați două lingurițe de amidon de porumb și aproximativ un sfert de cană de lapte. După ce este omogen și încorporat, se lasă deoparte.


2. Puneți zahărul, cacaua, sarea și restul de lapte într-o cratiță

 

Aduceți la fierbere la foc mediu-mare, adică atunci când lichidul este de aproximativ 80ºC. Aceasta este înainte ca amestecul să ajungă la fierbere, iar în această etapă veți vedea cum încep să se formeze mici bule pe pereții cratiței. Scoateți cratița de pe foc și, în timp ce bateți constant, picurați ușor, treptat, cacao fierbinte în amestecul de amidon de porumb cu ouă. Temperăm pentru a nu omogeniza ouăle. Se toarnă totul înapoi în cratiță și se gătește la foc mediu-mare, amestecând constant, până când budinca ajunge la clocot. Reducem focul la foc mic și continuăm să amestecăm timp de câteva minute până când budinca se îngroașă.

 

3. Îndepărtați budinca de pe foc

 

Turnați budinca în vase mai mici. Se ține la frigider timp de o oră sau două până se răcește. Serviți și savurați!

Cea mai simplă rețetă cu ingrediente simple, de bază

 

Toate ingredientele se pot număra pe degetele de la o mână:

 

  • Lapte - 500 ml
  • Ouă - 2 gălbenușuri
  • Cacao - 3 linguri
  • Amidon - 2 linguri
  • Zahăr - 3-6 linguri după gust

 

Cofrag de oua

 

Lapte dulce de baut

 

Cacao strecurata prin strecuratoare

Deoarece budinca se poate transporta atât de bine, am luat-o de multe ori la picnicuri ca desert sau am adus-o acasă la prieteni pentru petreceri. Este genul de desert care merge mâncat și cald imediat după preparare, dar și după o perioadă de ținut la frigider.

Budincă de ciocolată - Cel mai delicios desert gata în câteva minute

Prepararea budincii de ciocolată de la zero este foarte ușor de făcut acasă, necesită doar câteva ingrediente de bază și absolut deloc experiență.

 

Crema de cacao

 

Budincile de ciocolată cumpărate din magazine nu sunt de fapt suficient de decente din punct de vedere al gustului și al calității, de aceea îmi place la nebunie să-mi fac acasă propria budincă de ciocolată. Este unul dintre cele mai ușoare și mai rapide deserturi pe care le puteți face și este paradisiacă mâncată ca atare sau ca o componentă în alte deserturi.