DAY   OFF   ACTIVITIES

Alege legaturi snowboards
11 februarie 2023

Deoarece jucătorii plasează doar o singură piesă și au opțiunea de a plasa un meeple pe ea, turele se desfășoară rapid, chiar dacă este un joc plin de opțiuni și posibilități.

 

Finalul jocului este atins în punctul în care, depinde de cum decideți să jucați, se termină cartonașele sau după ce primul jucător a trecut linia de capăt de scor.

După ce a plasat o piesă, jucătorul poate decide să plaseze unul dintre omuleții săi pe una dintre zonele de pe ea: pe oraș ca un cavaler, pe drum ca un tâlhar, pe mânăstire ca un călugăr sau pe câmpie sau pe grădină ca un fermier.

 

Meepels de joc Carcassonne

 

Când zona respectivă este completă, acel omuleț punctează pentru proprietarul său.

 

În timpul unei partide de Carcassonne, jucătorii se confruntă cu decizii precum: "Merită cu adevărat să-mi pun acolo ultimul omuleț?" sau "Ar trebui să folosesc această piesă pentru a-mi extinde orașul, sau ar trebui să o plasez în schimb în apropierea adversarului meu, oferindu-i un timp greu pentru a-și finaliza proiectul și a obține puncte?".

 

Cum sa folosesti omuletii la Carcassonne

Pe scurt, este genul de joc de plasare a pieselor/pătrățelelor/cartonașelor pe care jucătorii le extrag aleatoriu și plasează o bucată de peisaj din sudul Franței pe ea., câte una per tură, costruind o hartă îninsă cu diferite drumuri, cetăți, mânăstiri, grădini și câmpii.

 

Piese Carcasonne

 

Piesa extrasă poate reprezenta un oraș, un drum, o mănăstire, o pajiște sau o combinație a acestora și trebuie să fie plasată adiacentă unor piese care au fost deja jucate, în așa fel încât orașele să fie conectate cu orașele, drumurile cu drumurile, etc.

 

Carcassonne - Franța medievală - Jocul de bază

Carcassonne este un joc cu desfășurare rapidă, distractiv, tactic, plin de multiple opțiuni în timpul turei unui jucător, devenind foarte amuzant când și ceilalți jucători încearcă să te convingă ce decizie să iei.

 

Piese de joc peste reguli Carcassonne