DAY   OFF   ACTIVITIES

Cum sa faci online de la laptop
05 martie 2023

Condițiile pârtiilor și a instalațiilor

 

Starea pârtiilor a surprins plăcut turiștii, în ciuda condițiilor meteo care nu au ajutat, fiind cald, însorit, fără ninsoare, administratorii pârtiilor au produs constant zăpadă artificială.

 

Sumedenia de instalații de transport a facilitat circulația turiștilor fără a sta la coadă prea mult timp, cu o singură excepție, gondola de la baza pârtiei.

 

În cazul gondolei, fiind mii de turisti, erau cozi foarte lungi, începând cu așteptarea îndelungată la casele de bilete, fiind doar două case disponibile, cu un timp de așteptare de minim 30 de minute pentru achiziția unui skipass sau a unui singur bilet.

 

Cozi de la casele de bilete erau datorate și faptului că nu se pot cumpăra skipassuri online, dar și din cauză că cele 3 automate de bilete puteau elibera skipassuri doar pe o singură zi, în cazul în care erau funcționale, pentru că în mare parte din timp nu funcționează.

 

Durata de așteptare la coada de la gondolă de 3 ore, a deschis ochii turiștilor către varianta de a ajunge mai sus pe munte cu microbuzul, care era disponibil la o ora, punând la dispoziție 15 locuri.

 

Hotel & SPA cu mic dejun, dar fără SPA și mic dejun.

 

Una dintre cazările descrise și puțin mai sus, era una deosebit de specială în sensul mai puțin plăcut.

Cazarea descria online că este mic dejun disponibil contra cost, la prețul de 135 lei, dar la momentul check-inului au fost informați de către recepție că restaurantul este închis, fără să fi anunțat în prealabil.

 

Același hotel era prezentat drept centru SPA, dar centru SPA era închis, de asemenea fără să fie făcută publică informația în prealabil.

 

Este foarte important să alegeți cu atenție cazarea, fără a o rezerva pe prima ieșită în cale înainte de a citi detaliile, recenziile și eventual să sunați la hotelul respectiv pentru a vă asigura că totul este în regulă.

Cazarea si condițiile acestora

 

Stațiunea este împânzită de opțiuni de cazari. Îndiferent de preferințe, fie că este vorba de hotel, hotel cu spa, aparthotel, apartamente obisnuite, cu mic dejun sau fără, aproape de pârtie sau aproape de centrul orașului, sunt multe variante disponibile.

 

 

Sunt anumite hoteluri atât de apropiate de pârtie încât durează mai puțin de 5 minute de mers pe jos să ajungi la baza gondolei, dar asta este singurul fapt de lăudat, deoarece condițiile cazarilor din această stațiune lasă de dorit - conform spuselor turistilor.

 

Alegeți cu grijă cazarea

 

La multiple hoteluri nivelul de curățenie este la limita acceptabilului la modul în care camerele sunt curate, asta dacă nu te uiți cu atenție, mai precis mocheta pătată și lipicioasă, mobilierul este în condiții îndoielnice, adică mobila din camere este ok, până este atinsă, moment în care dă semne că se dezmembrează, canapeaua din sufragerie arată decent dacă nu o deschizi, partea extensibilă fiind agățată sau ruptă, prize pe jumătate ieșite din perete, iar lista poate continua.

 

Desigur, nu pot fi toate la fel. Contează foarte mult să nu fie cel mai ieftin, dar asta este și problema... situațiile descrise mai sus au fost detaliate de către turiști care au locuit în locații diferite, locații care nu se află printre cele mai ieftine, dar nici printre cele mai scumpe.

Concediu (sau nu) în Bansko în 2023

Lucruri bine de știut înainte de a decide să mergi în Bansko pentru sporturi de iarnă.

 

Bansko este un oraș situat la poalele Munților Pirin, care fac parte din Parcul Național Pirin, în sud-vestul Bulgariei, foarte aproape de granița cu Grecia.

Este o poartă de acces la numeroase pârtii de schi și snowboard venind la pachet cu peisaje deosebite.

 

Mult mai interesante și importante decât detaliile geografice despre această stațiune, este starea acesteia și condițiile practicarii sporturilor de iarnă în această locație.

 

 

În ciuda peisajelor deosebite, experieța avută acolo de către turiști a lăsat de dorit din multe puncte de vedere.