DAY OFF ACTIVITIES
Fiind o zonă pritenoasă cu cei ce doresc să rămână în zonă peste noapte, fie la cort, fie cu rulota, sau poate cu mașina, este populată mai mereu. Fiind un traseu aproape de "cazare", se poate ieși la o plimbare ușoară de zi pentru a admira natura.
Desigur, se poate servi și picnicul, cu o priveliște minunată, cât timp se găsește locul potrivit astfel încât soarele să își facă rolul strict în sensul bun.
Conform descrierii anterioare, traseul poate fi abordat în două moduri, fiind o buclă.
Partea mai ușoară a traseului, care se desfășoară cu o umbră timidă formată de vegetația subțire a zonei, este cea din sudul buclei, în preajma reperului Serparu.
Zona de campare este în nordul buclei de traseu, fiind singura zonă populată cu pomi la distanțe potrivite între aceștia încât să poată fi asezat cel puțin un cort.
În ciuda zonei bogate în curenți de aer, se pot ivi situații în care adierea vântului să lipsească cu desăvârșire, iar în combinație cu altitudinea joasă și lipsa vegetației care să țină umbră, este foarte împortant să alegeți o perioadă mai prietenoasă din punct de vedere al temperaturilor.
În funcție de sensul în care traseul este abordat, acesta prezintă un nivel de dificultate mai scăzut, dar și o zonă de vegetație care oferă o umbră rară, dar perfectă.
În antiteză, se prezintă capătul opus al traseului, fiind mai complex, fără pic de umbră.
Cel mai frumos și arătos dintre traseele din zonă este cu siguranță Culmea Pricopanului, care te conduce pe creasta munților Măcin, cu vizite pe la vârfurile: Vraju, Piatra Râioasă, Sulucu Mic și Sulucu Mare, dând falsa impresie de fiecare dată că ai ajuns la jumătatea traseului și de acolo nu are ce să te mai uimească.