DAY   OFF   ACTIVITIES

Alege legaturi snowboards
25 martie 2023

Locul ideal de campare, picnic și drumeție

 

Fiind o zonă pritenoasă cu cei ce doresc să rămână în zonă peste noapte, fie la cort, fie cu rulota, sau poate cu mașina, este populată mai mereu. Fiind un traseu aproape de "cazare", se poate ieși la o plimbare ușoară de zi pentru a admira natura.

 

Fluture pe floare muntii macin vegetatie

 

Munte cu flori salbatice muntii macin

 

Picnicul, cu o priveliște minunată

 

Desigur, se poate servi și picnicul, cu o priveliște minunată, cât timp se găsește locul potrivit astfel încât soarele să își facă rolul strict în sensul bun.

 

Picnic muntii macin

 

Harta traseului

 

Conform descrierii anterioare, traseul poate fi abordat în două moduri, fiind o buclă

 

Harta si legenda - Traseul Culmea Pricopanului - Muntii Macin

Partea mai ușoară a traseului, care se desfășoară cu o umbră timidă formată de vegetația subțire a zonei, este cea din sudul buclei, în preajma reperului Serparu.

 

Zona de campare este în nordul buclei de traseu, fiind singura zonă populată cu pomi la distanțe potrivite între aceștia încât să poată fi asezat cel puțin un cort.

 

Primăvara - Perioada ideală pentru Culmea Pricopanului

 

În ciuda zonei bogate în curenți de aer, se pot ivi situații în care adierea vântului să lipsească cu desăvârșire, iar în combinație cu altitudinea joasă și lipsa vegetației care să țină umbră, este foarte împortant să alegeți o perioadă mai prietenoasă din punct de vedere al temperaturilor.

 

Poteca pe traseu de munte la capatul traseului.

 

În funcție de sensul în care traseul este abordat, acesta prezintă un nivel de dificultate mai scăzut, dar și o zonă de vegetație care oferă o umbră rară, dar perfectă.

 

Poteca capat de traseu muntii macin

 

În antiteză, se prezintă capătul opus al traseului, fiind mai complex, fără pic de umbră.

 

Traseul creasta muntilor Macin

Traseul Culmea Pricopanului

 

Cel mai frumos și arătos dintre traseele din zonă este cu siguranță Culmea Pricopanului, care te conduce pe creasta munților Măcin, cu vizite pe la vârfurile: Vraju, Piatra Râioasă, Sulucu Mic și Sulucu Mare, dând falsa impresie de fiecare dată că ai ajuns la jumătatea traseului și de acolo nu are ce să te mai uimească.

 

Priveliste Muntii Macin spre amonte

Drumeție, picnic și campare în cei mai vechi munți ai României - Munții Măcin

Munții Măcin sunt o subunitate a Munților Dobrogei și se desfășoară pe teritoriul județului Tulcea, făcând parte din Parcul Național Munții Măcin.

 

Priveliste de pe munte, spre aval.

 
Masivul muntos al Măcinului, cu înălţimi maxime cu puţin peste 400 m, afişează o siluetă impozantă, cu povârnişuri pronunţate. Diferenţa de nivel dintre şesul de la poalele masivului şi până la vârfurile cele mai semețe ale lanţului muntos este considerabilă pentru zona Dobrogei, având o valoare de aproximativ 450 m.