DAY   OFF   ACTIVITIES

Alege legaturi snowboards
06 februarie 2023

O parte din strategia noastră de călătorie implică vizitarea țărilor ieftine și căutarea de cazări ieftine prin intermediul Airbnb sau Booking și al pensiunilor locale, în combinație cu vânătoarea biletelor de avion mai ieftine, chiar dacă plecarea este dintr-un alt oraș sau aeroport decât cel mai apropiat.

 

Pasaport si bilet

 

Principalele motive pentru care ne putem permite să vedem lumea sunt toate modalitățile pe care le-am găsit pentru a călători gratuit

 

 

Unele dintre aceste opțiuni oferă cazare gratuită, altele oferă transport gratuit, iar câteva dintre ele le oferă pe amândouă. Toate vin cu limitări și compromisuri, dar pentru oricine dorește să călătorească cu un buget mic, aceste sfaturi de călătorie sunt greu de bătut.

 

O notă rapidă: Vom vorbi despre maximizarea recompenselor cardurilor de credit în detaliu mai jos, dar vrem să menționăm de la început că ar trebui să folosiți întotdeauna un card de credit cu recompense pentru a rezerva călătorii și a face achiziții în străinătate.

 

 

1. Lucrați în străinătate în industrii prietenoase pentru expatriați

 

Există o mulțime de opțiuni de locuri de muncă prietenoase pentru expatriați în străinătate, de la asistente medicale și medici internaționali la au pair și educatori, de la ingineri la tehnicieni, de la stagiari la artiști.

 

Jaluzele birou

 

Munca în străinătate este modul în care mulți oameni își permit să călătorească atât de mult, îmbinând utilul cu plăcutul.

 

Există mii de școli internaționale în întreaga lume care caută angajați calificați vorbitori de limba engleză, de la specialiști IT la administratori și profesori de toate specialitățile. Dacă vă interesează, consultați agențiile internaționale de recrutare.

 

Nu aveți o diplomă de profesor? Puteți, totuși, să predați potențial limba engleză ca limbă străină cu certificatul potrivit. Dar nu vă așteptați la aceleași beneficii ca și profesorii cu acreditare care lucrează la școli internaționale.

 

Sau simplificați și mai mult și căutați posturi internaționale pentru setul dvs. de competențe existent. Ați fi surprins de numărul de oportunități pentru americanii din străinătate.

 

2. Căutați schimburi de locuri de muncă

 

Există o mulțime de angajatori care oferă locuințe gratuite pentru șederi pe termen scurt sau chiar pe termen lung în schimbul muncii. Acest aranjament se numește schimb de muncă.

 

Notite la prezentare curs

 

De exemplu, dacă ați fost vreodată intrigat de ideea de a locui și de a lucra la o fermă, WWOOF este șansa dumneavoastră de a vedea lumea în timp ce faceți acest lucru. WWOOF înseamnă World Wide Opportunities on Organic Farms (Oportunități la nivel mondial în ferme ecologice).

 

Iarba verde la ferma

 

Agricultura este în primul rând o muncă sezonieră, iar fermierii au nevoie de ajutor sezonier. În timp ce aceștia au adesea o abundență de spațiu, locuințe și hrană, mulți fermieri organici nu au o abundență de bani. Așa că, în schimbul a patru până la șase ore de ajutor în fiecare zi, aceștia oferă cazare și masă, însă trebuie să vă descurcați singuri cu costurile de transport pentru a ajunge acolo.

 

Poți merge "WWOOF'ing" singur, în cuplu, cu prietenii sau chiar ca o familie cu copii. Selectați țara care vă interesează, iar WWOOF vă va arăta o listă de ferme gazdă și vă va pune în legătură cu fermierii.

 

Și multe pensiuni se află într-o situație similară cu cea a fermierilor organici - cu o mulțime de paturi și camere, dar cu lipsă de forță de muncă. Așa că oferă o cameră gratuită (și uneori mese gratuite) în schimbul muncii. Câteva plătesc chiar și un mică sumă de bani de cheltuială.

 

Consultați HelpX, helpStay și Workaway pentru mii de oportunități din întreaga lume de a sta gratuit în schimbul serviciilor dumneavoastră.

 

3. House-Sit sau Pet-Sit

 

Știați că există site-uri întregi dedicate punerii în legătură a îngrijitorilor de case cu proprietarii de animale de companie? Proprietarii de animale de companie nu doresc să își lase animalele de companie în canise înconjurate de câini și pisici necunoscute atunci când călătoresc. Ei ar prefera să le lase să stea acasă - o casă care stă liberă și nefolosită.

 

Cainele si pisica

 

House sitterii pot sta gratuit în aceste locuințe fiind plătiți pentru a avea grijă de animalele de companie ale proprietarilor. Deși este o slujbă relativ ușoară, înseamnă că trebuie să vă programați ziua în funcție de nevoile animalelor de companie. Nu puteți pleca într-o excursie de weekend sau să faceți excursii de 14 ore pe zi. Dar pentru iubitorii de animale, poate fi o modalitate ușoară de a economisi bani, cu cazare gratuită oriunde în lume, adesea în case de lux.

 

Iar house-sitting-ul nu se limitează la proprietarii de animale de companie. Unii proprietari de case dorm mai ușor știind că cineva are grijă de casa lor în timp ce ei sunt plecați, fie că asta înseamnă că aveți grijă de plantele lor sau pur și simplu sunteți acolo pentru a descuraja spargerile.

 

Dar aceste oportunități sunt o excepție, nu o regulă, iar cele mai multe joburi de house-sitting implică îngrijirea animalelor de companie.

 

Încercați TrustedHousesitters ca punct de plecare pentru a găsi joburi gratuite de house-sitting în multe țări diferite.

 

4. Voluntariat pe termen lung

 

Cu ocazia voluntariatelor, unele dintre ele plătite, veți avea ocazia de a transforma personal comunitățile sărace în orașe și sate locuibile și durabile.

 

Ajutor de buna voie

 

În multe cazuri, veți salva literalmente vieți. Dacă sunteți cu adevărat determinat să schimbați lumea și să vedeți o parte din ea în acest proces, aceasta ar putea fi o soluție potrivită.

 

5. Voluntariat în cadrul unor organizații de voluntariat pe termen scurt

 

Dacă calendarul de călătorie voluntară se măsoară în săptămâni sau luni, mai degrabă decât în ani, încercați serviciile de plasare a voluntarilor pe termen scurt. Acestea oferă oportunități globale de muncă la nivel mondial, de la predarea limbii engleze la construirea de infrastructură.

 

Pregatire pungi cu ajutor

 

Pentru o modalitate confortabilă de a vă familiariza cu voluntariatul internațional, încercați Diverbo. Acesta găzduiește retrageri de o săptămână în Spania și Germania pentru a implica persoanele care nu sunt vorbitoare native de limba engleză în activități bazate pe limba engleză. În calitate de vorbitor, sunteți acolo pentru a le oferi un partener cu care să exerseze. Se plătesc cazarea la hotel și mesele. Tot ce trebuie să faceți este să ajungeți acolo.

 

Există nenumărate modalități de a face voluntariat în străinătate pentru a călători gratuit și a trăi experiențe satisfăcătoare într-o nouă cultură. Petreceți o oră căutând opțiuni online și nu veți putea decât să fiți inspirați de posibilitățile de a da înapoi în timp ce vedeți lumea.

 

6. Maximizați recompensele cardurilor de credit

 

Dacă aveți cardul potrivit, puteți câștiga bilete de avion gratuite dacă puneți cumpărăturile pe cardul de credit. Și multe dintre cele mai bune carduri de credit cu recompense de călătorie oferă unele beneficii atrăgătoare. Dar aceasta este departe de a fi singura opțiune pentru a vă maximiza recompensele.

 

Carduri de fidelitate si de plata

 

Multe carduri de recompense de călătorie oferă vouchere gratuite sau la preț redus pentru clienți în fiecare an. Puteți obține un zbor gratuit din punctele de recompensă plus un zbor ieftin sau gratuit pentru partenerul dumneavoastră de călătorie din voucherul pentru însoțitor.

 

Apoi, există bonusuri de înscriere. De asemenea, puteți maximiza recompensele folosind cardul de credit de fiecare dată când plătiți zboruri. Unele carduri de credit și companii aeriene partenere oferă recompense duble sau triple - sau chiar mai mari - pentru rezervarea zborurilor.

 

Există o mulțime de moduri în care puteți obține zboruri gratuite cu recompense. Doar nu cheltuiți prea mult în numele economisirii de bani.

 

7. Profitați de programele de loialitate

 

Recompensele nu vin doar de la cardurile de credit. Companiile aeriene, lanțurile hoteliere și alte afaceri de călătorie oferă adesea puncte de loialitate pentru călătorii frecvente.

 

Dacă zburați întotdeauna cu aceeași companie aeriană, puteți acumula mile de călător frecvent. Același lucru este valabil și pentru hoteluri. Aceste întreprinderi oferă uneori promoții de scurtă durată cu oferte ucigătoare pentru a obține puncte rapid și ieftin sau acceptă mai puține puncte decât de obicei pentru zboruri sau sejururi.

 

Forumurile de călătorie și blogurile de călătorie frugală vă permit să fiți la curent cu promoțiile actuale.

 

8. Faceți schimb de locuințe

 

Locuiți în Seattle și doriți să vizitați Berlinul. Cineva din Berlin vrea să viziteze Seattle. De ce să nu faceți schimb de case cu ei pentru călătoria dorită? Este un câștig pentru ambele părți. Puteți sta gratuit într-o casă locală autentică, în loc de un hotel, iar casa nu trebuie să stea goală și să fie vulnerabilă în fața unor catastrofe precum spargerile sau inundațiile.

 

Canapea gri cu perne decorative

 

De acord, nu este întotdeauna atât de simplu. Poate că tu vrei să vizitezi Berlinul în iulie, iar berlinezul vrea să viziteze Seattle în octombrie. Poate că vă îngrijorează riscul ca un străin să locuiască în casa dumneavoastră.

 

Vestea bună este că site-urile de schimb de locuințe de renume oferă un nivel de transparență, cu recenzii de la egal la egal și verificarea identității pentru a oferi membrilor o mai mare liniște sufletească. Unele site-uri de schimb de case oferă, de asemenea, sisteme de credit pentru schimbul indirect de case. Oferindu-le altora casa dumneavoastră, acumulați puncte sau credite, pe care le puteți răscumpăra pe îndelete la case din întreaga lume. Gândiți-vă că este un fel de "couch surfing".

 

 

9. Conduceți mașina cuiva pentru livrarea acesteia

 

În timpul mutărilor peste hotare, oamenii au uneori nevoie de ajutor pentru a-și muta mașinile. Aici intervii tu. Unii proprietari de mașini vă vor plăti pentru a le muta vehiculele din punctul A în punctul B într-un interval de timp specificat. În unele cazuri, ei acoperă și drumul de întoarcere acasă. Nu există o modalitate mai bună de a cunoaște o țară, mai ales propria țară, decât să o conduci.

 

Masini curate parcate

 

După ce ai stat singur în mașină timp de șase ore, când te oprești la un restaurant pe marginea drumului pentru a lua prânzul, este mai probabil să începi o conversație cu localnicii. Poți ajunge să cunoști oameni fascinanți în timp ce mănânci mâncarea preferată de localnici.

 

10. Echipajul unui iaht sau al unei nave de croazieră

 

Doar pentru că nu știi un nod marinăresc nu înseamnă că nu poți ajunge pe o barcă. Iahturile și navele de croazieră au nevoie de membri ai echipajului cu toate abilitățile, de la gătit la securitate și comunicații. Nava oferă cazare și masă, plus șansa de a vedea lumea în timp ce navighează pe cele șapte mări și dincolo de ele.

 

Vas de croaziera navigand

 

Dar așteptați-vă ca orele de lucru să fie lungi și salariile să fie mici.

 

Dacă tânjești după viața pe mare, dar te temi de navele de croazieră, caută în schimb locuri de muncă pe iahturi. Mai multe site-uri web ajută la punerea în legătură a angajatorilor de iahturi cu membrii echipajului, inclusiv CrewSeekers, Yacrew și Find a Crew.

 

 

Puțină flexibilitate poate fi de mare ajutor. 

 

Una dintre cele mai importante idei este să planuiești din timp, cu cât mai din timp, cu atât mai bine.

Cu cât mai din timp încep pregătirile, cu atât este mai bine pentru a decide modul de transport pe tot parcusul vacanței.

 

Priveliste aeroport asteptare decolare

 

Achiziția biletelor de avion trebuie făcută cu maxim 3 luni înainte de vacanță, dar nu la mai puțin de o lună inainte de plecare - sunt într-adevar și oferte last minute, dar acelea nu pot garanta o vacanță de buget, în special din prisma cazarilor.

Când vine vorba de călătorit, multă lume refuză sa creadă că iși pot permite să meargă în vacanță, asta pentru că la prima vedere, totul pare mult prea scump, cum ar fi:

  • Biletele de transport

  • Carburantul

  • Cazarea

  • Mâncarea

  • Atracțiile turistice

Cele mai valoroase tehnici de călătorit ieftin sau chiar gratis - 10 idei esențiale în 2023

Visezi să vezi lumea, dar nu ai un fond de călătorie gras pentru a o face? În prezent, există mai multe oportunități ca niciodată de a călători în lume pe bani puțini - sau chiar gratuit. Sfaturi de călătorie pentru a vedea lumea pe gratis.

 

Binoclu Harta ochelari de soare, poze, aparat foto