DAY OFF ACTIVITIES
Schimbați apa de două ori pe zi, timp de două zile, timp în care nucile vor începe treptat să se înnegrească.
Fierbeți nucile, treptat, schimbând apa de fiecare dată, până când acestea devin moi, iar pentru a ști dacă nucile sunt gata, trebuie să faceți testul acului. Luați o țepușă sau un ac și înțepați nucile, dacă acul trece prin nucă și iese ușor, atunci nucile sunt gata pentru etapa finală.
Ingrediente - Măriți cantitățile după caz:
500 de grame de nuci proaspete, verzi (aproximativ 23-30, în funcție de mărime).
500 de grame de zahăr cu pectină
1 cană de apă
1 baton de scorțișoară
4 cuișoare
1/4 cană de suc de lămâie
Rezumatul pașilor de urmat:
Se decojește un strat subțire de coajă de nucă.
Apoi străpunge-le de două ori cu o țepușă.
Puneți-le într-un castron cu apă care să le acopere, schimbând apa de două ori pe zi.
În a treia zi, scurgeți-le și puneți-le într-o oală cu apă cât să le acopere și fierbeți-le timp de zece minute.
Repetați aceeași procedură timp de încă două zile, până când devin moi.
Aruncați apa, iar când se răcesc tăiați-le în bucăți mai mici.
Puneți-le într-o oală împreună cu zahărul, condimentele și apa.
Când zahărul se dizolvă complet, fierbeți-le până când apa se evaporă.
Aruncați batonul de scorțișoară și cuișoarele.
Aduceți la fierbere și adăugați sucul de lămâie.
Puneți dulceața așa cum este fierbinte în borcane sterilizate.
Puneți borcanele cu capul în jos până când gemul se răcește.
Păstrați într-un loc întunecat și uscat.
După ce borcanul este deschis, păstrați-l la frigider până la consum.
Vă puteți bucura de ea în atât de multe feluri. În afară de a-l adăuga peste pâine și unt, îl puteți adăuga în iaurt, în budinci, pe înghețată, în prăjituri, în clătite, cu brânză sau mezeluri sau în orice alt mod vă puteți imagina.
După ce se îndepărtează amărăciunea nucilor, acestea se fierb cu zahăr și condimente, iar după ce se adaugă sucul de lămâie, acesta nu se mai cristalizează niciodată.
Dulceața de nuci verzi, fiind o delicatesă de care nu multă lume știe sau o tolerează, nu este o dulceață în sensul tipic pe care majoritatea oamenilor o recunosc. Un borcan de nuci întregi, necoapte, în sirop, este unul dintre cele mai interesante lucruri pe care le-am gustat până acum ca desert natural.