DAY   OFF   ACTIVITIES

Cum sa faci online de la laptop
07 martie 2023

Cum să înveți codul morse?

 

Este posibil să puteți învăța codul Morse cu ușurință, consultând diverse resurse și exersând pe cont propriu. 

 

Înainte de a încerca să învățați codul Morse, încercați să identificați o sursă utilă și precisă de unde puteți învăța acest lucru. De exemplu, există diverse aplicații mobile și site-uri web prin intermediul cărora puteți examina semnalele și alfabetul codului.

 

Una din metodele foarte bune mulțumită părții interactive ale acesteia este Morse with Google (click aici).

 

 

Treceți în revistă câteva dintre aceste resurse și stabiliți care dintre ele vă poate fi cea mai utilă în autoinstruire.

 

Câteva dintre materialele ajutătoare, dar simple, sunt chiar următoarele:

 

Codul morse desenat in litere

 

 Un artificiu pentru învățare este asocierea caracterelor cu anumite cuvinte similare cu scrierea in limbajul morse.

 

Codul morse cu exemple de cuvinte din engleza

 

 

Istoria a demonstrat că folosirea codului Morse pentru a semnaliza SOS (...-...) vă poate salva viața și va continua să salveze și mai multe vieți, dacă oamenii obișnuiți învață codul.

 

De ce să înveți codul Morse?

 

Deși codul Morse a devenit ceva mai puțin popular în ultimele câteva decenii, vă puteți bucura în continuare de următoarele avantaje atunci când îl învățați:

 

1. Comunicarea în caz de urgență

 

Codul Morse este o modalitate eficientă de a comunica despre situații de urgență, deoarece puteți trimite astfel de mesaje prin intermediul emițătoarelor radioamator cu putere redusă și cu o lățime de bandă mai mică decât alte instrumente standard de comunicare vocală.

 

Elicopter in zbor

 

 Codul Morse este o modalitate eficientă de a comunica despre situații de urgență, deoarece puteți trimite astfel de mesaje prin intermediul emițătoarelor radioamator cu putere redusă și cu o lățime de bandă mai mică decât alte instrumente standard de comunicare vocală. Deoarece aceste mesaje sunt inteligibile doar pentru persoanele care cunosc codul, acesta servește drept instrument util pentru comunicații confidențiale.

 


2. Îmbogățire intelectuală

 

 Deși codul Morse nu mai are atât de multe aplicații profesionale ca odinioară, învățarea lui vă poate oferi o îmbogățire intelectuală semnificativă. Provocarea de a învăța codul vă poate permite să vă implicați într-o activitate mentală care vă poate întări capacitatea de a învăța alte abilități utile.

Limbajul supraviețuirii - Codul morse

 

Codul Morse este o metodă de telecomunicații, denumită după numele telegrafistului Samuel Morse, care codifică caracterele textului, inclusiv literele, cifrele și punctuația, în semnale. Cu ajutorul codului Morse, utilizatorul poate traduce aceste caractere în puncte, liniuțe și spații. Apoi poate comunica semnificația mesajului prin semnale luminoase sau sonore de diferite lungimi.

 

Carne despre cum sa inveti codul morse

 

 

Limbajul esențial supraviețuirii - Supraviețuire și Recreațional 

În prezent, în întreaga lume se vorbesc peste 7000 de limbi.

 

Drapeluri ale tarilor, fluturand

 

Chineza, limba cu cei mai mulți vorbitori nativi, are 13 variații, în timp ce araba are 20 de variații, reflectând gama largă de țări și culturi în care este vorbită, iar lista poate continua.

 

Nu este o surpriză că limba engleză se menține încă pe primul loc. Vorbită în 94 de țări de către aproximativ 450 de milioane de vorbitori nativi este totuși cea mai răspândită limbă.

 

Ghid pentru supravietuire

 

Dacă ești cunoscător de alte limbi străine, este un mare avantaj, dar în anumite situații, niciuna din cele native oamenilor nu este atât de utilă cum este limbajul supraviețuirii.