DAY   OFF   ACTIVITIES

Alege legaturi snowboards
13 martie 2023

3. Respectarea pașilor și a timpilor

 

Primul pas este pregătirea blatului

 

Pentru pregătirea acestuia este necesar un castron mare în care se pun cele 500g de făină, peste care se adaugă sarea.

 

 

 

 

Într-un vas cu apă caldă, se adaugă 5g de zahar și 5g de drojdie proaspătă, fiind amestecate până se dizolvă, ulterior trebuie lăsat să se activeze drojdia, aproximativ 10 minute.

După cele 10 minute, pentru a vă asigura că drojdia a început să lucreze, puteți verifica dacă apar mici bule de gaz în lichid sau puteți forța procesul prin a "aerisi" lichidul cu o lingură (luând o lingură de lichid din vas și turnând lichidul înapoi în același vas de la o înălțime de câțiva centimetri), situație în care ar trebui să se audă mici bule de gaz care se sparg (ca la bauturile carbogazoase).

 

Când drojdia este pregătită, se toarnă lichidul peste făina din castron și se lasă un minut să se așeze.

 

Se amesteca la mână făina cu lichidul cu drojdie, până devine un aluat elastic omogen, fără sa mai rămână făină neabsorbită în castron - exemplu videoul de mai jos.

 

 

Se adaugă o linguriță de ulei de floarea soarelui, se continuă frământarea pentru încă un minut, cu aceeași tehnică de frământat, se dă o formă sferică aluatului, dupa care se lasă la crescut, acoperit, aproximativ 45 de minute.

 

Între timp se pot pregăti restul ingredientelor, tăvile pentru pizza, ulterior se poate încălzi și cuptorul.

 

După cele 45 de minute se porționează aluatul în funcție de dimensiunea tăvii sau a tăvilor.

 

Se unge tava cu ulei, peste care se impraștie puțin mălai. Aluatul poate fi întins cu mâna din interior spre exterior astfel încât să fie un blat subțire. Blatul se înțeapă cu o furculiță pe toată suprafața cam la distanță de maxim 1cm, pentru ca blatul să poată fi pătruns de căldură.

 

Se adaugă sucul de roșii, sare, piper, cimbru / oregano / busuioc (uscate), după prefeințe puteți adăuga mezel (șuncă, mușchi, salam, etc.) tăiat mai mic, ardei gras feliat, ciuperci, măsline și ultimul ingredient să fie mozzarella.

 

Foarte important ca toate îngredientele adăugate să nu încarce pizza prea mult, pentru ca aceasta să poată fi pătrunsă uniform de căldură.

 

Se bagă în cuptorul preîncălzit și se coace timp de 25-30 de minute la 180-200 grade Celsius.

Dacă nu cunoașteți cuptorul sau nu este precisă temperatura, se recomandă urmărirea preparatului pentru a nu se usca.

 

 

După coacere și tăiere se pot adăuga frunze proaspete de busuioc.

 

Poftă bună!

2. Respectarea rețetei

 

Cantitățile sunt foarte importante când urmărim un rezultat precis, iar folosind orice altă marcă a aceluiași ingredient, rezultatul poate varia, dar să sperăm că de la bine la mai bine.

 

 

Ingredientele și cantiățile care trebuie respectate pentru această minunată pizza sunt următoarele:

 

Pentru blatul de pizza:

 

 • 500g făină de grâu 000
 • un praf de sare
 • 5g de drojdie proaspătă
 • 5g de zahăr
 • 325ml apă caldă
 • ulei de floarea soarelui
 • mălai

 

Pentru toppingul de pizza:

 

 • suc de roșii / roșii pasate / roșii tăiate cuburi / roșii decojite
 • mozzarella
 • șuncă / mușchi / salam / etc. (în funcție de preferințe)
 • măsline / ciuperci / etc. (în funcție de preferințe)

3 Reguli de bază pentru o pizza excelentă

 

O pizza bună se poate face repede fără să fie respectate prea multe criterii: un blat congelat sau refrigerat gata făcut, niște suc de roșii, mezel, cașcaval și după 15 minute e gata pizza. 

Însă o pizza excelentă necesită mai mult timp, efort și rabdare, dar rezultatul merită fiecare moment de muncă.

 

1. Calitatea ingredientelor folosite face diferența

 

Unul dintre lucrurile care pot face diferența între o pizza bună și una excelentă sunt ingredientele.

 

 

Pizza poate fi făcută din ce găsiți prin frigider și o să iasă foarte bună, dar pentru o pizza delicioasă trebuie alese ingrediente potrivite. Nu contează gusturile când vine vorba de ce anume preferați ca topping de pizza, fie că e vegetariană sau cu multă carne, ingredientele de calitate o să o transforme în cea mai bună pizza făcută în casă.

 

Ingredientele premium sunt mai scumpe, da, de acord, dar un truc inteligent este să cumpărați ingrediente pe care le găsiți la reducere, având un termen de valabilitate mai scurt. Așa beneficiați de un produs premium la un preț mai bun. 

 

 

Produsele urmărite nu se găsesc întotdeauna la raftul de reduceri când avem poftă de pizza, dar pofta de pizza se găsește cu ușurință atunci când din întâmplare se găsește la raftul cu reduceri cel puțin unul din produsele urmărite.

 

Fie că este vorba de o mozarella mai bună, sau o șuncă mai deosebită sau o brânză maturată (spre exemplu parmezanul), poate o conservă de roșii mai alese, toate astea o să ajute la atingerea gustului desăvârșit.

Pizza făcută ca la carte - Secretele gustul desăvârșit

Fiind printre cele mai populare mâncăruri de pe glob, există nenumărate rețete de pizza, dar puține dintre ele se remarcă și sunt de ținut minte.

 

Pizza este un preparat cu originea în NapoliItalia, fapt de necontestat dacă ați mâncat pizza acolo. Dacă nu ați fost încă, trebuie sa ajungeți în viața asta măcar pentru pizza.

 

 

Puteți să faceți pizza perfectă acasă cu această rețetă clasică de pizza de casă, inclusiv o rețetă de aluat de pizza, sugestii de topping și instrucțiuni pas cu pas, obținând o pizza deosebită.