DAY   OFF   ACTIVITIES

Alege legaturi snowboards
24 aprilie 2023

Filmul face o paralelă perfectă cu capcana pe care societatea și-a întins-o singură, dar metafora este atât de potrivită, încât regizorii s-au străduit să ajungă la o concluzie - dacă ar fi existat o soluție suficient de elegantă pentru a fi transmisă printr-o poveste simplă, atunci ne-am fi dat seama până acum, cu siguranță.

 

 

Cu o notă foarte bine meritată de 7 din 10 pe Imdb. creația dă de gândit asupra faptului că problema este structura puterii, deoarece cei din vârf sunt de neatins.

Prin metafora sa, filmul susține că există mai mult decât suficienți bani, hrană și resurse pentru toată lumea, dar supraconsumul duce inevitabil la inegalitate, iar cei bogați nu sunt dispuși sau stimulați să împartă, știind că poate fi indeajuns pentru toată lumea.

The Platform - Platforma (Netflix)

O placă pe care este servită mâncarea prizonierilor, coboară etaj cu etaj, într-o închisoare. Deținuții de sus mănâncă din belșug, lăsându-i pe cei de jos flămânzi și disperați. O rebeliune este iminentă.

 

Platforma cu mancare in inchisoare

Metafora centrală a filmului "The Platform" oglindește enigma capitalistă în care s-a încurcat lumea modernă, dar finalul filmului este deschis la interpretări.