DAY   OFF   ACTIVITIES

06 februarie 2023

La rândul unui jucător, acesta poate face UNA dintre următoarele acțiuni:

 

A) Să extragă două cărți de tren. Puteți trage una din pachet și una din fondul de cărți de tren cu fața în sus, puteți trage două din pachet sau două din fondul cu fața în sus.  Este important de reținut că, în cazul în care luați o carte locomotivă din pachet, nu vi se va permite să trageți o a doua carte.

 

B) Scoateți trei cărți cu bilete. Tu decizi pe care vrei să le arunci, dacă este cazul, dar trebuie să păstrezi cel puțin unul.

 

C) Jucați cărți pentru a revendica un traseu.  Pentru a-ți plasa trenurile între două orașe, trebuie să joci numărul exact de cărți de tren din mâna ta de culoarea respectivă care leagă cele două orașe. După ce ai făcut acest lucru, mută jetonul tău de scor în sus cu suma corespunzătoare pe tabla de scor. Cărțile pe care le jucați sunt aruncate.  Există câteva excepții:

Feriboturile - Acestea sunt rute gri care traversează o masă de apă.  Orice set de culori este bun, deși aceste rute cer de obicei ca jucătorul să pună o carte locomotivă sau două.

Tuneluri - Jucătorii vor încerca să revendice traseul în mod normal, depunând numărul necesar de cărți de tren. Totuși, înainte de a revendica traseul, jucătorul va extrage trei cărți din pachet. Pentru fiecare carte extrasă care se potrivește cu culoarea traseului (locomotivele contează), jucătorul va trebui să depună tot atâtea cărți suplimentare de aceeași culoare din mâna sa (sau să folosească cărți de locomotivă).

 

D) Construiți o gară.  Poți construi o gară în orice oraș care nu are încă una.  Costul construirii primei tale stații este de o carte de tren, în timp ce costul construirii celei de-a doua sau a treia stații necesită două/trei cărți de tren de aceeași culoare, respectiv.  Acestea îți permit să folosești una (și numai una) dintre rutele adversarului tău spre sau dinspre oraș pentru a te ajuta la completarea cărților de bilete.

Jucătorii aleg o culoare și primesc un set de vagoane de tren, trei stații de culoarea respectivă, un marker de scor corespunzător, patru cărți de tren pentru a forma mâna de start, un bilet cu traseu lung (fundal albastru) și trei bilete cu traseu normal (fundal simplu).  Rutele lungi rămase sunt aruncate fără ca nimeni să vadă ce sunt.  Jucătorii le pot păstra pe toate, dar pot arunca până la două bilete.  Cinci cărți de tren sunt așezate cu fața în sus lângă pachet pentru a forma un fond alternativ de extragere.

Ticket to Ride - Călătorie în Europa

Jocul Ticket to Ride, vândut în peste 800.000 de exemplare in toată lumea, te va purta într-o incitantă călătorie cu trenul pe diferite continente - în funcție de varianta de joc aleasă, cel mai interesant fiind cel cu harta europei, fiind suficient de mare si variată.

 

 

Tehnica jocului este să aduni cărți ilustrate cu vagoane pentru a revendica cat mai multe rute feroviare din lume.

Cu cât rutele sunt mai lungi, cu atât mai multe puncte vei câștiga, iar dacă realizezi legătura între două orașe, conform biletelor de destinație, vei primi puncte suplimentare.

Caștigi încă 10 puncte dacă ai realizat cel mai lung traseu continuu.Ticket to Ride este un joc care se invață în mai puțin de cinci minute și oferă ore întregi de distracție atât începătorilor cât și jucătorilor experimentați!